Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ας αρχίσουμε λοιπόν : Οικονομική Κρίση...Και τι μ'αυτό;

Ας μελετήσουμε μαζί κάποια δημοσιεύματα :

Απο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=883151 στις 17/03/08
Ουάσινγκτον
Τελευταία ενημέρωση 17/03/08 21:40
Η παρούσα οικονομική κρίση μπορεί να θεωρηθεί η σοβαρότερη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Fed Αλαν Γκρίνσπαν, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στους Financial Times.


Αυτά λέγαν οι ειδήμονες λοιπόν σχεδόν 2 χρόνια πριν απο σήμερα.
Πάμε όμως λίγο παρακάτω :

Από Εφημερίδα “Έρευνα” 4 Δεκεμβρίου 2008, σελ. 7

Οι «γκουρού του νεοφιλελευθερισμού» αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο με αβέβαιο χρονικό ορίζοντα επανόδου στη σταθερότητα.

Για την Ελλάδα οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αδυναμία αναπτυξιακής πολιτικής με νέα έργα και έλλειψη ρευστού. Ο κόσμος ήδη ξοδεύει πολύ λιγότερα, είτε διότι δεν έχει χρήματα και δουλειά είτε διότι φοβάται να ξοδέψει. Αυτό σημαίνει «λουκέτα» σε χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας, ο τουρισμός και η οικοδομή θα πληγούν καίρια το 2009.


Πωπω!!Βρισκόμαστε δηλαδή στο τέλος του 2008 (8 μήνες μετά τους κακούς οιωνούς για την χειρότερη μεταπολεμική κρίση) και ακόμη οι παπαγάλοι "απειλούν" πως τα χειρότερα έρχονται...Ας έρθουμε στο σήμερα όμως και ας δούμε τα νούμερα για τα οποία κακοδαιμονεί την Ελλάδα..Συγκεκριμένα τον Τουρισμό.



Βλεπουμε λοιπον πως και σε άλλες περιόδους υπήρχε μείωση των εσόδων , και μάλιστα αρκετά μεγάλη..Όμως δεν καλλιεργήθηκε τόσο έντονο κλίμα πανικού..

Βέβαια μετά οι "μάγκες" δικαιώθηκαν καθώς :

http://www.sigmalive.com/simerini/business/232601

Επαληθεύθηκαν οι ανησυχίες των εμπλεκομένων στα τουριστικά πράγματα του τόπου για τη συρρίκνωση των εσόδων κατά το 2009. Ενώ η Κυβέρνηση υπολόγιζε ότι η μείωση στα έσοδα θα ήταν της τάξης του 10%-12%, οι τουριστικοί φορείς μιλούσαν για συρρίκνωση πέραν του 15%. Χθες, η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του 2009 ήταν μειωμένα κατά 16,7% σε σύγκριση με το 2008.

Να σημειωθεί πως απ'την ίδια πηγη προκύπτει πως οι ανταγωνιστικές χώρες της Ευρωζώνης (Ισπανία , Πορτογαλία , Κύπρος) είχαν επίσης μείωση εσόδων της τάξης του 9%-11%.

Τώρα όμως θα φανεί το ξεγύμνωμα όλων αυτών :

http://www.t-p.gr/news/topnews/3284

Τουρκία: Αυξημένα κατά 11,6% τα έσοδα του τουρισμού το δ’ τρίμηνο 2009 28/01/2010 Αύξηση 11,6% στο δ΄ τρίμηνο του 2009 σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό στη γειτονική Τουρκία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας TurkStat. O τζίρος ξεπέρασε τα 5 δισ. δολ. τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ στο σύνολο του 2009 ανήρθε στα 21,2 δισ. δολ.

Η τουριστική βιομηχανία είχε κέρδη 21,9 δισ. δολ το 2008 και 18,5 δισ. δολ. το 2007.


Δηλαδή ρε μάγκες , για να καταλάβουμε ..μεσούσης της "χειρότερης μεταπολεμικής οικονομικης κρίσης" η Τουρκία , μια μη-ευρωπαική χώρα , χωρίς ευρώ , χωρίς "ευρωπαίους εταίρους" ..χωρίς δικά της αξιοθέατα και σημειώνει αύξηση..;

Και δε θα ήταν ύποπτα όλα τα παραπάνω αν δεν έρχονταν παράλληλα διάφορα άλλα δήθεν σωτήρια μέτρα...Συνθήκες Λισσαβώνας , Σύμφωνα Σταθερότητας , Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...Κάτι βρωμάει ρε παιδιά..Δε σας μύρισε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου